- Otrzymane podziękowania: 3
MAKLERS.ARSLEGE.PL DI.ARSLEGE.PL
Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
A jaką odpowiedź macie w zadaniu 92?
z kolei mi się wydaje, że odpowiedzi I i II są ok:
I. zapasy w spółce są nieodpowiednie, powodując w szczególności przestoje - skoro jest bardzo niski poziom zapasów można domniemać, że spółka przy większych zamówieniach nie zawsze ma tyle towaru na stanie, ile potrzebuje i musi zlecić produkcję na bieżąco po otrzymaniu zamówienia, a to z kolei może spowodować przestoje
II - dostawy do klientów są zbyt wolne, niekorzystnie wpływając na sprzedaż - kontynuując powyższe, jeśli są przestoje, to zawsze niekorzystnie wpływa na sprzedaż, bo albo klient zrezygnuje ze względu na długi czas realizacji zamówienia, albo kolejny raz w ogóle już go nie złoży
Tak ja przynajmniej sobie to wyłumaczyłem na egzaminie:)
Przy 2 właśnie nie bardzo pasuje mi niekorzystne wpływanie na sprzedaż. Same niskie zapasy mogły by wpływać na niższą sprzedaż poprzez przestoje. Jednak gdyby sprzedaż miała być niska to i współczynnik sprzedaż / zapasy byłby niższy. Rozumowanie, że wysoki poziom współczynnika wpływa na jego obniżenie jest niejako zapętleniem ;p
z kolei mi się wydaje, że odpowiedzi I i II są ok:
I. zapasy w spółce są nieodpowiednie, powodując w szczególności przestoje - skoro jest bardzo niski poziom zapasów można domniemać, że spółka przy większych zamówieniach nie zawsze ma tyle towaru na stanie, ile potrzebuje i musi zlecić produkcję na bieżąco po otrzymaniu zamówienia, a to z kolei może spowodować przestoje
II - dostawy do klientów są zbyt wolne, niekorzystnie wpływając na sprzedaż - kontynuując powyższe, jeśli są przestoje, to zawsze niekorzystnie wpływa na sprzedaż, bo albo klient zrezygnuje ze względu na długi czas realizacji zamówienia, albo kolejny raz w ogóle już go nie złoży
Tak ja przynajmniej sobie to wyłumaczyłem na egzaminie:)
Przy 2 właśnie nie bardzo pasuje mi niekorzystne wpływanie na sprzedaż. Same niskie zapasy mogły by wpływać na niższą sprzedaż poprzez przestoje. Jednak gdyby sprzedaż miała być niska to i współczynnik sprzedaż / zapasy byłby niższy. Rozumowanie, że wysoki poziom współczynnika wpływa na jego obniżenie jest niejako zapętleniem ;p
Masz 2 sklepy:
X - potężny wybór towaru - rotacja zapasów 100 dni
Y - brak wyboru towaru - rotacja zapasów 5 dni
Gdzie robisz zakupy? Gdzie wolisz jechać? Gdzie wydasz pieniądze? Komu nakręcisz sprzedaż?
X - który ma zawsze potężny wybór towarów?
Y - który nie ma prawie nic i nigdy nie możesz tam nic znaleźć
???
Sądzę, że odpowiedź jest bardzo prosta, choć niestety niekoniecznie dla doradców z firm konsultingowych, którzy w poszukiwaniu płynności potrafią tak uciąć zapasy, że rozwalają przy okazji sprzedaż z powodu braku towaru na stanie...
Witam wszystkich,
postanowiłam przyłączyć się do dyskusji, Mariusz pewnie odsypia noc spędzoną przy testach. Dlatego dla tych mega zestresowanych wstawiam odpowiedzi pozostałych zadań. Są to zgodne rozwiązania dwóch niezależnie działających przyszłych maklerówMam nadzieję, że nie ma pomyłek.
82 -
83 - D
84 - B
85 - C
86 -
87 - B
88 - D
89 - D
90 - C
91 - C
92 - D
93 - A
94 - A
95 -C
96 - A
97 - B
98 - B
99 - A
100 - B
101 - A
102 - B
103 - B
104 - C
105 - D
106 -
107 - D
108 - A
109 - B
110 - D
111 - B
112 - B
113 - B
114 - A
115 - A
116 - C
117 - D
118 - B
119 - A
120- B
Witam wszystkich,
postanowiłam przyłączyć się do dyskusji, Mariusz pewnie odsypia noc spędzoną przy testach. Dlatego dla tych mega zestresowanych wstawiam odpowiedzi pozostałych zadań. Są to zgodne rozwiązania dwóch niezależnie działających przyszłych maklerówMam nadzieję, że nie ma pomyłek.
82 -
83 - D
84 - B
85 - C
86 -
87 - B
88 - D
89 - D
90 - C
91 - C
92 - D
93 - A
94 - A
95 -C
96 - A
97 - B
98 - B
99 - A
100 - B
101 - A
102 - B
103 - B
104 - C
105 - D
106 -
107 - D
108 - A
109 - B
110 - D
111 - B
112 - B
113 - B
114 - A
115 - A
116 - C
117 - D
118 - B
119 - A
120- B
118 chyba "a"
Bo:
Art. 23. 1. Zapisów w księgach rachunkowych dokonuje się w sposób trwały, bez pozostawiania miejsc pozwalających na późniejsze dopiski lub zmiany.
LAUREACI:
Pomogliśmy zdobyć:
- ponad 500 licencji MPW
- ponad 100 licencji DI
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.