- Otrzymane podziękowania: 0
MAKLERS.ARSLEGE.PL DI.ARSLEGE.PL
Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Nie uważacie, że 60 powinno być anulowane?
Ja nie widzę tu żadnych prawidłowych odpowiedzi:
I. zapasy w spółce są nieodpowiednie, powodując w szczególności przestoje - skoro poziom zapasów jest relatywnie niski, podobnie jak czas realizacji obrotu zapasami to przestojów nie ma
II - dostawy do klientów są zbyt wolne, niekorzystnie wpływając na sprzedaż - niezgodne z krótkim czasem realizacji obrotu i niskim poziomem zapasów
III - kapitał jest całkowicie zamrożony w zapasach - niezgodne z niskim poziomem zapasów
iV. zapasy są przestarzałe - nie wiem na jakiej podstawie miały by być
W związku z tym żadna z odpowiedzi A,B,C,D nie pasuje
z kolei mi się wydaje, że odpowiedzi I i II są ok:
I. zapasy w spółce są nieodpowiednie, powodując w szczególności przestoje - skoro jest bardzo niski poziom zapasów można domniemać, że spółka przy większych zamówieniach nie zawsze ma tyle towaru na stanie, ile potrzebuje i musi zlecić produkcję na bieżąco po otrzymaniu zamówienia, a to z kolei może spowodować przestoje
II - dostawy do klientów są zbyt wolne, niekorzystnie wpływając na sprzedaż - kontynuując powyższe, jeśli są przestoje, to zawsze niekorzystnie wpływa na sprzedaż, bo albo klient zrezygnuje ze względu na długi czas realizacji zamówienia, albo kolejny raz w ogóle już go nie złoży
Tak ja przynajmniej sobie to wyłumaczyłem na egzaminie:)
A pytanie 102, o NPV, prawidłowa odpowiedz to B, Im bardziej stromy jest wykres profilu NPV tym mniejsza wrażliwość projektu .. Też tak macie?
LAUREACI:
Pomogliśmy zdobyć:
- ponad 500 licencji MPW
- ponad 100 licencji DI
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.