- Otrzymane podziękowania: 3
MAKLERS.ARSLEGE.PL DI.ARSLEGE.PL
Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)
jak BYK jest napisane "Wpływy netto z wyprzedaży drzewek"
a gdzie jest napisane, że sprzedaję jabłka?
"dlaczego przez 3 lata mialbys ich nie zrywac?" -> nie rozmawiamy o tym co normalny człowiek zrobiłby mając sad... Gdzie jest napisane, że wpływy netto ze sprzedaży drzewek zamieniają się na wpływy netto z jabłek? Jeśli mi to wyjaśnisz to przyznam rację.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
nie z wyprzedazy
tylko ze sprzedazy
i nie jak BYK
bo zle przeczytales
a komisja i tak sobie to zinterpretuje jak bedzie chciala
"dlaczego przez 3 lata mialbys ich nie zrywac?" -> nie rozmawiamy o tym co normalny człowiek zrobiłby mając sad... Gdzie jest napisane, że wpływy netto ze sprzedaży drzewek zamieniają się na wpływy netto z jabłek? Jeśli mi to wyjaśnisz to przyznam rację.
nie z wyprzedazy
tylko ze sprzedazy
i nie jak BYK
bo zle przeczytales
a komisja i tak sobie to zinterpretuje jak bedzie chciala
Nie ma się co kłócić, bo pojawiają się oba słowa: sprzedaż (w treści) i wyprzedaż (w tabelce). Ja rozumiem, że są to drzewka, które wraz z wiekiem zyskują na cenie, bo są większe i ładniejsze (np. choinki, tuje). Nie ma z nich dodatkowych wpływów zanim zostaną sprzedane, dlatego nie widzę, żadnego argumentu przeciw rozwiązaniu B 2 lata liczonemu przez NPV.
Moje pytanie odnośnie zadania ze zmiennością różnych rodzajów obligacji w wyniku równoległego przesunięcia krzywej stóp procentowych.
Odpowiedzi:
a. Obligacja zmienna
b. Z kuponem 5%
c. zerokuponowa
d. nie da się określić.
Odrazu przepraszam za nieścisłość, nie mam przed sobą zestawu.
Czy odpowiedź "zerokuponowa" jest poprawna? Kierowałem się tym że zerokupon ma najdłuższe duration, co oznacza większą wrażliwość cenową na zmiany stóp procentowych. Co o tym sądzicie?
Moje pytanie odnośnie zadania ze zmiennością różnych rodzajów obligacji w wyniku równoległego przesunięcia krzywej stóp procentowych.
Odpowiedzi:
a. Obligacja zmienna
b. Z kuponem 5%
c. zerokuponowa
d. nie da się określić.
Odrazu przepraszam za nieścisłość, nie mam przed sobą zestawu.
Czy odpowiedź "zerokuponowa" jest poprawna? Kierowałem się tym że zerokupon ma najdłuższe duration, co oznacza większą wrażliwość cenową na zmiany stóp procentowych. Co o tym sądzicie?
LAUREACI:
Pomogliśmy zdobyć:
- ponad 500 licencji MPW
- ponad 100 licencji DI
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.