- Otrzymane podziękowania: 1
MAKLERS.ARSLEGE.PL DI.ARSLEGE.PL
Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Witam,
Nie wiem czy to dobre miejsce na to pytanie ale co sądzicie o porównaniu DI vs CFA ?
Znam ogólne różnice ale ciekawi mnie wasze subiektywne podejście do CFA jako pewnej alternatywy, co łątwiej zdać, co bardziej przydatne itp.
To co napisałeś w odniesieniu do wyników i braku wglądu etc. etc.jest prawdą. Jest tak ze względu na fakt, iż osoby sprawdzające to są CFA, którzy zgodzili się na układanie pytań i sprawdzanie. Jest też tak bo system sprawdzania jest inny, próg punktowy jest ruchomy, w jednym roku może zaliczać ileś punktów a w drugim mniej. Zadania są analizowane pod względem trudności a jeżeli komuś brakło punktów to praca jest sprawdzana pod kątem tego, gdzie został popełniony błąd - informacja z wykładu prowadzonego przez prof Jajugę, żeby nie było, że sobie wymyślam
Pewnie coś w tym jest. Ale i tak uważam, że CFA jest świetnym papierem i planuję zrobić. Gdyby nie cena to zacząłbym naukę do CFA łącząc ją z nauką do DI, które mam zamaiar teraz zdawać ale z tego co się doszukałem w internecie to pierwszy egzamin tj opłata za rejestracje + opłata za członkostwo wychodzi około $1000. Na tę chwilę nie mogę sobie na taki wydatek pozwolić. Mało osób też wie, że jest konkurs organizowany przez stowarzyszenie CFA i wygrana konkursu skutkuje uzyskaniem licencji z tego co tam pamiętam. Jest to świetna inicjatywa - nawet jak się nie wygra to każda drużyna ma kontakt ze swoim mentorem, który licencje ma
a Chyba 2 lata temu wygrała drużyna z Wrocławia bodajże ;-D
Pewnie coś w tym jest. Ale i tak uważam, że CFA jest świetnym papierem i planuję zrobić. Gdyby nie cena to zacząłbym naukę do CFA łącząc ją z nauką do DI, które mam zamaiar teraz zdawać ale z tego co się doszukałem w internecie to pierwszy egzamin tj opłata za rejestracje + opłata za członkostwo wychodzi około $1000. Na tę chwilę nie mogę sobie na taki wydatek pozwolić. Mało osób też wie, że jest konkurs organizowany przez stowarzyszenie CFA i wygrana konkursu skutkuje uzyskaniem licencji z tego co tam pamiętam. Jest to świetna inicjatywa - nawet jak się nie wygra to każda drużyna ma kontakt ze swoim mentorem, który licencje ma
a Chyba 2 lata temu wygrała drużyna z Wrocławia bodajże ;-D
LAUREACI:
Pomogliśmy zdobyć:
- ponad 500 licencji MPW
- ponad 100 licencji DI
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.