MAKLERS.ARSLEGE.PL      DI.ARSLEGE.PL

Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)

× Rozrywka branży inwestycyjnej

Wypłaty, które przyszły szybciej niż pizza

Więcej
4 miesiąc 1 tydzień temu - 4 miesiąc 1 tydzień temu #10730 przez romyregulatory
Wypłaty, które przyszły szybciej niż pizza was created by romyregulatory
Gdybym miał opisać swoje życie jednym słowem, byłoby to „przeczekiwanie”. Przeczekiwanie do pierwszego, przeczekiwanie do wakacji, przeczekiwanie do weekendu, żeby w końcu odetchnąć. Pracuję w call center. Osiem godzin dziennie słucham, jak ludzie są niezadowoleni z internetu, telewizji i świata. Wracam do domu i nie mam siły nawet na serial. Włączam coś w tle i scrolluję telefon, aż zasnę.Miniony miesiąj był wyjątkowo paskudny. Piekarnik mi padł, zęba musiałem leczyć kanałowo, a do tego kolega z pracy, z którym jeździłem na zmianę, złapał grypę i zostałem na podwójnych godzinach. Dostałem wypłatę i po tygodniu zostało mi sto złotych na jedzenie i benzynę.Usiadłem w piątek wieczorem. Myślałem, co zrobić. Pożyczyć od rodziców? Nie chciałem słuchać wykładów o oszczędzaniu. Sprzedać coś na Vinted? Nie miałem na to głowy. I wtedy włączyłem telefon. Przeglądałem grupy na Facebooku, szukając jakiejś dorywczej roboty, i trafiłem na post o promocji w kasynie. Ludzie w komentarzach pisali, że wypłacają szybko, że bez problemów, że nie ma żadnych haczyków.Zacząłem czytać. Siedziałem tak z godzinę, wertując fora i opinie. Wiedziałem, że hazard to zło – uczyli mnie tego w szkole, w kościele, w telewizji. Ale jednocześnie myślałem: jeśli to zło, czemu tylu ludzi z tego korzysta i nie narzeka? Może chodzi tylko o to, żeby mieć olej w głowie?Zdecydowałem się sprawdzić.Rejestracja była prosta. Nie chciałem wpłacać własnych pieniędzy – nie miałem z czego. Na szczęście pakiet powitalny działał bez depozytu. Dostałem darmowe spiny i mogłem kręcić. Nic nie ryzykowałem. Najwyżej stracę wieczór, który i tak bym zmarnował.Zacząłem spokojnie, bez ciśnienia. Automaty z owocami, potem jakieś przygodówki. Przez pierwsze dwadzieścia minut nic się nie działo. Wygrywałem po dwa, trzy złote, zaraz traciłem. Byłem już prawie gotów zamknąć stronę, kiedy trafiłem na grę, która wyglądała inaczej. Mroczne tło, klejnoty, jakiś tajemniczy dźwięk. Postawiłem wszystko, co miałem z bonusu. Głupota? Może. Ale nie ryzykowałem własnych pieniędzy.Ekran zadrżał. Poleciały jakieś animacje, które zwiastowały coś większego. Bonus. Potem drugi bonus. Potem mnożnik x15. Nie ogarniałem, co się dzieje, widziałem tylko, jak saldo rośnie. Sto, trzysta, pięćset, w końcu zatrzymało się na tysiącu trzystu złotych.Zamarłem.Przetarłem oczy. Myślałem, że to sen. Kliknąłem odświeżenie, zamknąłem aplikację, otworzyłem ponownie. Kwota była tam, czekała. Niebieska, wyraźna, prawdziwa.Wiedziałem, że czas na najważniejsze – wypłata. W internecie czytałem różne historie. Jedni pisali, że kasyna robią problemy, inni, że wszystko działa. Byłem ciekaw, jak będzie u mnie. Wypełniłem formularz, podałem numer konta, potwierdziłem. I wtedy zobaczyłem coś, co mnie zaskoczyło – błyskawiczna realizacja.  vavada wyplaty  działały tak szybko, że nie zdążyłem nawet zrobić herbaty. W ciągu kilkunastu minut dostałem potwierdzenie, a następnego dnia rano pieniądze były na koncie.Nie mogłem w to uwierzyć.Tysiąc trzysta złotych. Tyle, ile zarabiam w pracy przez tydzień. A ja wygrałem to w pół godziny, siedząc na starej kanapie, w dresie, z kubkiem wystygłej kawy.Co zrobiłem? Zapłaciłem za leczenie zęba. Zamówiłem części do piekarnika i sam go naprawiłem – znalazłem film na YouTube, nie był taki trudny. Zostało mi jeszcze trochę, więc kupiłem żonie kwiaty. Nie takie z osiedlowej kwiaciarni, tylko porządne, w doniczce, żeby nie zwiędły po trzech dniach.Wieczorem, kiedy położyliśmy się spać, zapytała, skąd mam kasę. Powiedziałem, że dostałem premię za nadgodziny. Może to było tchórzostwo, że nie powiedziałem prawdy. Ale bałem się, że pomyśli, iż wpadłem w nałóg. A ja nie wpadłem. Ja tylko raz, w trudnym momencie, spróbowałem szczęścia.Najbardziej zaskoczyło mnie jednak nie to, że wygrałem. Tylko to, jak szybko i sprawnie poszła wypłata. Spodziewałem się problemów, czekania, maili z prośbą o dodatkowe dokumenty. A tu nic. vavada wyplaty – wpisałem to potem w Google, żeby sprawdzić, czy inni mieli podobnie. Większość opinii była pozytywna. Owszem, zdarzały się głosy, że ktoś czekał dzień dłużej, ale nikt nie pisał o oszustwie. Dla mnie to był klucz. Bezpieczeństwo. Pewność, że jeśli wygram, to dostanę swoje.Czy teraz gram regularnie? Nie. Uznałem, że raz mi się poszczęściło i to wystarczy. Ale wiesz co? Kiedy mija mnie reklama kasyna, nie przewijam z obrzydzeniem. Tylko myślę sobie: dla kogoś to może być ratunek. Dla kogoś takiego jak ja – spłacony dług, naprawiony piekarnik, bukiet kwiatów dla żony. I tyle.Nie każdy musi w to wierzyć. Ale ja wierzę w to, czego sam doświadczyłem. A doświadczyłem, że czasem, w najgorszym momencie, los rzuca ci kość ratunkową. Ważne tylko, żeby nie uzależnić się od rzucania.
Ostatnia4 miesiąc 1 tydzień temu edycja: romyregulatory od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 miesiąc 3 tygodni temu #10858 przez jamik4445
Replied by jamik4445 on topic Wypłaty, które przyszły szybciej niż pizza
Słuchajcie, ja jestem taką osobą, która ma w sobie ogromny pokład dystansu do samej siebie, ale muszę przyznać, że jeszcze pół roku temu byłam chodzącym zestawem nerwów i kompleksów, które zbierałam przez trzydzieści lat jak pieczątki w starej książeczce. Pracuję jako grafik komputerowy, niby fajna robota, kreatywna, ale jak trafisz na klienta, który mówi, że chce "coś, co przyciąga uwagę, ale nie za bardzo, i żeby było nowocześnie, ale z tradycją, i kolory najlepiej pastelowe, ale jednak z mocnym akcentem", to człowiek dostaje białej gorączki i ma ochotę rzucić monitorem w ścianę. W tamtym okresie, jakoś pod koniec lata, miałam szczególnie trudny projekt – stronę internetową dla firmy, która sprzedawała ekologiczne świece, ale ich wizja była tak mglista, że żaden artysta w historii nie odgadłby, o co im chodzi. Siedziałam nad tym tygodniami, przerysowywałam projekty po kilkanaście razy, a oni za każdym razem pisali: "Prawie dobrze, ale nie do końca", i odsyłali mi poprawki, które tylko bardziej zaciemniały obraz tego, czego właściwie oczekiwali. W końcu, pewnego popołudnia, dostałam wiadomość, że jedna z szefowych, starsza pani o imieniu Grażyna, chce się ze mną spotkać "osobiście, żeby omówić wizję", a ja już miałam w głowie, że zaraz mnie zwolnią, że nie nadaję się do tej branży, że może powinnam iść na kasę do Biedronki, bo tam przynajmniej wiesz, co masz robić – skanujesz, mówisz "dzień dobry" i tyle.Poszłam na to spotkanie z bólem brzucha, zziębnięta, bo akurat padł deszcz, a ja wyszłam bez kurtki, i całą drogę do biura rozmyślałam, jak to będzie, gdy wrócę do pustego mieszkania, w którym od tygodnia nie było żadnych kwiatów, bo nawet nie miałam siły ich kupić. Spotkanie okazało się totalną klapą, bo Grażyna, zamiast powiedzieć, czego chce, zaczęła opowiadać o swojej kotce, o tym, jak to jej wnuczek gra w piłkę, a ja siedziałam i kiwałam głową, czując, że powoli odpływam w stronę wewnętrznego krzyku. W końcu, jak już wyszłam z biura o szóstej wieczorem, nie miałam ochoty na nic – nie na kino, nie na spacer, nie na rozmowę z przyjaciółką, która dzwoniła już trzy razy, żeby dowiedzieć się, jak poszło. Zamówiłam pizzę, otworzyłam butelkę wina, włączyłam komputer i postanowiłam, że dzisiejszy wieczór poświęcę na totalne odcięcie się od rzeczywistości, nawet jeśli miałoby to oznaczać oglądanie głupich filmików z psami do białego rana. I właśnie wtedy, gdzieś między czwartym a piątym kawałkiem pizzy, kiedy już zaczynałam czuć, że ser mi zatyka tętnice, na jednej z reklam w bokach ekranu pojawiło się coś, co przykuło moją uwagę – miejsce, w którym można było wygrać pieniądze, grając w proste gry, bez wychodzenia z domu, bez skomplikowanych zasad, bez tego całego zadęcia, jakie kojarzyłam z kasynami w filmach, gdzie faceci w smokingach kładą żetony na zielone. Nie wiem, czy to wino podziałało, czy ta frustracja po spotkaniu z Grażyną, ale pomyślałam sobie – czemu nie? Przecież mam tyle zmarnowanego potencjału w sobie, tyle napięcia, które gdzieś musi ujść, a tutaj mogę przynajmniej spróbować czegoś nowego, nawet jeśli to tylko głupia gra dla rozrywki.Zarejestrowałam się w kilka minut, zrobiłam to, co każdy normalny człowiek w mojej sytuacji – przeczytałam zasady, zobaczyłam, że mogę wpłacić dowolną kwotę, i że na start dostaję coś ekstra, jakąś małą premię, która sprawia, że nie ryzykuję swoimi pieniędzmi od razu, tylko mogę sprawdzić, jak to wszystko działa. I właśnie ten drobny gest, ta zachęta, która pojawiła się na ekranie, sprawiła, że poczułam się traktowana poważnie, że ktoś pomyślał o tym, żebym nie rzucała się na głęboką wodę bez koła ratunkowego, i wtedy uśmiechnęłam się pod nosem, bo to był pierwszy raz od kilku dni, kiedy cokolwiek wywołało na mojej twarzy choć cień radości. To był taki moment, w którym zapominasz o wszystkich problemach, o niezadowolonych klientach, o rachunkach, o tym, że za tydzień musisz oddać projekt, a skupiasz się tylko na tym, co dzieje się na ekranie, gdzie wirują kolory i pojawiają się symbole, które mogą oznaczać wygraną lub przegraną, ale wiesz, że tak naprawdę, w tym momencie, nie ma to większego znaczenia, bo liczy się samo działanie, ten stan flow, w którym przestajesz być sobą – zestresowaną graficzką z wiecznie zaciśniętymi szczękami – a stajesz się kimś, kto po prostu bawi się przypadkiem.W pierwszej grze, która była tak prostym automatem, że poradziłaby sobie z nim nawet moja babcia, trafiłam na serię darmowych spinów, które przyniosły mi całkiem przyjemną wygraną, nie jakąś wielką, ale na tyle konkretną, że mogłabym za nią kupić kilka dobrych książek albo zaprosić przyjaciółkę na kolację do fajnej restauracji, i poczułam, że to nie jest tak, że hazard to samo zło, jak mówią niektórzy, tylko że to narzędzie, które, używane z głową, może dać ci chwilę przyjemności i oderwać cię od rzeczywistości, która w ostatnich tygodniach była dla mnie wyjątkowo niełaskawa. Zaczęłam eksplorować dalej, przeskakiwać między różnymi grami, od tych klasycznych po te bardziej nowoczesne, w których były jakieś fabuły, jakieś historie, które wciągały mnie na kilkanaście minut, pozwalając zapomnieć o tym, że jutro znów będę musiała zmierzyć się z Grażyną i jej kotką. I właśnie wtedy, podczas jednej z takich przygód, odkryłam, że to miejsce, w którym się znalazłam, ma coś, co przyciąga ludzi z całego świata, oferując im nie tylko gry, ale też atmosferę, która sprawia, że czujesz się doceniona i zauważona, a do tego można było skorzystać z różnych udogodnień, takich jak bonus w kasynie bitcoin , który pozwalał mi jeszcze dłużej cieszyć się tym doświadczeniem bez konieczności dorzucania własnych środków.Kiedy zdałam sobie sprawę, że ten bonus faktycznie działa, że nie jest tylko chwytem marketingowym, ale realnym sposobem na to, żeby przedłużyć swoją przygodę i zwiększyć szanse na wygraną, poczułam coś, czego nie czułam od dawna – ekscytację, która nie miała w sobie nic z napięcia przed rozmową z szefową, tylko była czystą, dziecięcą radością z odkrywania czegoś nowego, z próbowania swojego szczęścia w sposób, który nie groził mi utratą wszystkiego, co mam. I wiecie co? Ta jedna noc, spędzona przed ekranem komputera, z winem i pizzą, które dawno wystygły, otworzyła mi oczy na coś, co wcześniej ignorowałam – na potrzebę odrobiny szaleństwa w życiu, na to, że nie wszystko musi być kontrolowane i przeliczone, że czasem warto pozwolić sobie na chwilę, w której oddajesz ster w ręce losu i po prostu czekasz, co się wydarzy. Oczywiście, nie wpadłam w szał, nie wydałam wszystkich oszczędności, nie myślałam, że to sposób na wzbogacenie się, bo mam w sobie dość zdrowego rozsądku, żeby wiedzieć, że hazard ma swoje prawa, a szczęście to kapryśna dama, która nie zawsze staje po twojej stronie. Ale to doświadczenie, ta jedna piątkowa noc, nauczyła mnie, że warto czasem zrobić coś, czego się nie planuje, coś, co wykracza poza ramy codzienności, bo to może przynieść nam nie tylko pieniądze, ale przede wszystkim nową perspektywę na to, jak żyć.Po tamtym wieczorze wróciłam do projektu ze świeżym umysłem, z nową energią, która sprawiła, że w końcu udało mi się wyczarować coś, co Grażyna zaakceptowała bez poprawek, a ja, patrząc na jej zadowoloną minę, pomyślałam, że czasem wystarczy jedno, nawet pozornie głupie, działanie, żeby odblokować w sobie coś, co było zablokowane przez miesiące, przez lęk przed porażką, przed oceną, przed tym, że nie jestem wystarczająco dobra. I choć nie stałam się nagle inną osobą, to zaczęłam dostrzegać, że w moim życiu jest więcej przestrzeni na spontaniczność, na to, żeby przestać traktować wszystko tak śmiertelnie poważnie, a zaczęłam więcej się uśmiechać, więcej rozmawiać z ludźmi, więcej wychodzić z domu, żeby nie zamykać się w czterech ścianach z laptopem jako jedynym towarzyszem. A to, że tamtej nocy trafiłam na platformę, która oferowała mi możliwość skorzystania z bonus w kasynie bitcoin, było tylko pretekstem, iskrą, która zapaliła we mnie płomień zmiany, która trwa do dziś i pomaga mi lepiej radzić sobie z codziennymi wyzwaniami. Dziś, kiedy czasem wracam do tego wspomnienia, myślę o nim z wdzięcznością, bo przypomina mi, że nawet w najbardziej frustrującym okresie życia, kiedy wszystko wydaje się szare i beznadziejne, może wydarzyć się coś, co przypomni ci, że jesteś żywą, czującą istotą, która ma prawo do radości, do eksperymentowania, do tego, żeby czasem zaryzykować i sprawdzić, czy los ma dla ciebie coś dobrego w zanadrzu. I choć moja przygoda z tamtym miejscem trwała tylko kilka godzin, a ja od tamtej pory wracam tam sporadycznie, to zawsze z tym samym postanowieniem – że bawię się dla zabawy, że nie pozwalam emocjom wziąć góry nad rozsądkiem, i że czerpię z tego tyle samo radości, co z dobrego filmu czy spaceru po parku, bo w końcu życie jest za krótkie, żeby spędzać je na zamartwianiu się i analizowaniu każdego kroku, a czasem, jak mówią mądrzy ludzie, trzeba po prostu rzucić kości i zobaczyć, co wypadnie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.812 s.

LAUREACI:

Pomogliśmy zdobyć:

- ponad 500 licencji MPW

- ponad 100 licencji DI

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.