MAKLERS.ARSLEGE.PL      DI.ARSLEGE.PL

Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)

× Rozrywka branży inwestycyjnej

Mała cyferka w mailu

• romyregulatory
  • Autor
  • Z dala
  • New Member
  • New Member
Więcej
1 tydzień 4 dni temu #10727 przez romyregulatory
Mała cyferka w mailu was created by romyregulatory
Lubię znajdować okazje. To chyba moja druga natura. Kiedyś zbierałem kupony rabatowe, potem polowałem na promocje w sklepach internetowych, a teraz – mam całą skrzynkę mailową zapchaną newsletterami. Wiem, to brzmi nudno. Ale dla mnie każdy kupon to małe zwycięstwo. 10% taniej, gratis do zamówienia, druga pizza za grosze. Satysfakcja jak z dobrze rozwiązanego sudoku.W zeszłym tygodniu siedziałem wieczorem nad laptopem. Kolacja już dawno zjedzona, serial odcinkał się w tle, a ja robiłem to, co zwykle – przeglądałem promocje. Allegro, Lidl, jakiś dropshipping z Chin. I nagle wśród wszystkich ofert znalazłem maila od strony, którą odwiedziłem kiedyś przez przypadek. Nie grałem tam nigdy, ale zostawiłem swój adres. W treści maila było coś, co przykuło moją uwagę –  vavada kod promocyjny  na darmowe spiny bez depozytu.Zatrzymałem się. Bez depozytu? To znaczy, że mogę dostać coś za nic? W życiu uczono mnie, że nic nie jest za darmo. Ale ciekawość wygrała.Kliknąłem. Przekierowało mnie do strony rejestracji. Wypełniłem formularz – zajęło to minutę. Wpisałem kod promocyjny w odpowiednie pole. System potwierdził, że dostałem 50 darmowych spinów na wybrany slot. Żadnej wpłaty, żadnego ryzyka.Poczułem się, jakbym znalazł banknot na ulicy.Otworzyłem grę. Jakiś egipski motyw, faraonowie, skarabeusze. Nie spodziewałem się wiele. Kliknąłem pierwszy spin. Wygrana – 2 zł. Drugi – 0 zł. Trzeci – 4 zł. Nieźle, pomyślałem. Może starczy na kawę. Ale potem, gdzieś w połowie spinów, ekran zrobił się złoty. Bonus w bonusie. Nagle liczby zaczęły skakać jak oszalałe: 20 zł, 50 zł, 120 zł, 200 zł.Kiedy skończyły mi się darmowe spiny, saldo pokazywało 470 zł.Siedziałem w fotelu, patrzyłem na ekran, a w ręce mi drżała herbata. To było nierealne. Nic nie wpłaciłem, a tu prawie pięć stówek. Pierwsza myśl – wypłacić. Natychmiast. Ale regulamin mówił, że wygrane z kodu promocyjnego muszą zostać obrócone. Tylko raz. Nie tak jak w niektórych miejscach, gdzie trzeba stawiać 30 razy. Tutaj wystarczyło jeden obrót kwotą wygranej.Przeczytałem zasady trzy razy, żeby się upewnić.Postawiłem 200 zł na slocie z niską zmiennością. Wygrałem 80 zł. Potem drugi zakład – 150 zł – przegrałem. Zostało mi 200 zł. Postawiłem 100 zł. Trafiłem mały bonus – 60 zł. Po kwadransie spełniłem warunki. Wypłaciłem 380 zł. Resztę zostawiłem, ale potem i tak wyciągnąłem, bo nie chciałem kusić losu.Przelew przyszedł następnego dnia. W sobotę rano.Wiecie, co zrobiłem z tymi pieniędzmi? Kupiłem tort. Nie taki zwykły, z Biedronki. Taki z prawdziwej cukierni. Z masą migdałową, wiśniami i czekoladą. Za 120 zł. Resztę wydałem na kolację dla nas – dla mnie i dla mamy, która od roku mieszka u nas po operacji. Zamówiłem sushi. Pierwszy raz w życiu. Ona nigdy nie jadła. Patrzyłem, jak nakłuwa pałeczkami kawałek łososia, próbuje, a potem uśmiecha się jak dziecko. Warte było każdej złotówki.A co z vavada kod promocyjny? Dał mi coś więcej niż pieniądze. Dał mi wieczór, w którym nie myślałem o rachunkach, o terminach, o tym, że znów mam odłożyć remont łazienki. Dał mi ten luksus, żeby zrobić coś miłego bez patrzenia na cennik. Nawet jeśli to tylko tort i sushi.Czy polecam takie promocje? Jasne. Ale z głową. Kod promocyjny to nie jest sposób na życie. To jest okazja. Jak ta gazetka z supermarketu, w której znajdujesz coś fajnego w promocji. Korzystasz, cieszysz się, idziesz dalej.Od tamtej poty raz jeszcze zdarzyło mi się wejść na tę stronę. Ale już bez kodu. Wpłaciłem 50 zł, pograłem 15 minut, przegrałem i wyszedłem. Żadnych emocji. Bo wiedziałem, że ten pierwszy raz był wyjątkowy. Nie da się go powtórzyć. I nie warto próbować.Dziś tort wspominamy przy niedzielnej kawie. Mama co jakiś czas mówi "a pamiętasz to sushi?". Uśmiecham się. Ona myśli, że dostałem premię. Niech tak zostanie.A ja? Ja wiem, że czasem w życiu chodzi o to, żeby być w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze. I mieć szczęście przeczytać jednego maila więcej, niż zwykle. Reszta to już czysta matematyka. I odrobina kremu migdałowego.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.082 s.

LAUREACI:

Pomogliśmy zdobyć:

- ponad 500 licencji MPW

- ponad 100 licencji DI

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.