MAKLERS.ARSLEGE.PL      DI.ARSLEGE.PL

Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)

× Rozrywka branży inwestycyjnej

Pociąg spóźniony o trzy godziny i 290 złotych frajdy

• romyregulatory
  • Autor
  • Z dala
  • New Member
  • New Member
Więcej
1 miesiąc 1 tydzień temu #10691 przez romyregulatory
Jechałem na ślub kuzyna do Wrocławia. Pociąg miał odjazd o 16:30. O 16:45 stałem na peronie, walizka w jednej ręce, bukiet dla cioci w drugiej. Tablica wyświetliła komunikat: „Opóźnienie około 180 minut”. Trzy godziny. W kolo.Początkowo chciałem wrócić do domu. Ale zdążyłem już wysłać żonę z dziećmi do teściowej, mieszkanie stało puste. Nie było po co wracać. Rzuciłem się na ławkę dworcową, postawiłem walizkę obok i pomyślałem: „No to co ja zrobię przez trzy godziny?”Książki nie miałem. Słuchawki – tak, ale muzyka szybko się nudzi. Próbowałem oglądać serial na telefonie, ale bateria spadała. W którymś momencie, z czystej desperacji, zacząłem przeglądać sklep z aplikacjami. Szukałem czegoś, co choć na chwilę oderwie mnie od myśli, że stoję na smutnym peronie w deszczową sobotę.I wtedy zobaczyłem reklamę. Hasło brzmiało znajomo – kumpel z pracy coś o tym kiedyś wspominał. Kliknąłem, przeczytałem opis. Chodziło o  vavada darmowe spiny  bez depozytu. Dla nowych. Bez ryzyka.„Czemu nie?” – pomyślałem. „I tak nie mam nic lepszego do roboty”.Zainstalowałem aplikację w minutę. Rejestracja poszła gładko – e-mail, kod SMS, potwierdzenie. System powitał mnie komunikatem, że bonus czeka. Aktywowałem go bez zastanowienia.Kręcę. Z peronu, patrząc na tory. Pierwsze spiny – nic. Piąte – 3 złote. Dziesiąte – 7. Nuda. Już chciałem to zamknąć, ale stwierdziłem: „Skoro mam jeszcze dwie i pół godziny, niech leci”.Piętnasty spin. Bębny nagle jakby zwolniły. Ktoś na peronie krzyknął, ale nie słyszałem. Patrzyłem na ekran. Trzy identyczne symbole. Potem czwarty. Dźwięk przeciągłej wygranej. Saldo skoczyło z kilkunastu złotych do 140. Potem doszły kolejne spiny – dwudziesty, dwudziesty drugi. Zatrzymałem się na 310 złotych.Podniosłem wzrok na tablicę. Pociąg nadal spóźniony. Uśmiechnąłem się jak dziecko, które dostało cukierka za nic.Sprawdziłem warunki bonusu. Okazało się, że trzeba spełnić obrót. Postawiłem małe stawki, po 1-2 złote. Grałem spokojnie, bez ciśnienia. Ani razu nie zwiększyłem zakładu. Po czterdziestu minutach warunki były spełnione. Wypłaciłem 290 złotych. Resztę zostawiłem.Pociąg przyjechał spóźniony, ale ja byłem w lepszym humorze niż przed opóźnieniem. Przez całą drogę do Wrocławia myślałem o tej sytuacji. O tym, jak dziwnie działa świat. Zamiast wku***nia, dostałem powód do śmiechu.Na weselu postawiłem kuzynu drinka. Dobrego, nie z tych najtańszych. Spytał: „Co ty, forsę znalazłeś?” Odpowiedziałem: „Coś w tym stylu”. I uśmiechnąłem się w duchu, myśląc o vavada darmowe spiny.Od tamtej poty nie traktuję opóźnień jak katastrofy. Czasem, gdy gdzieś czekam, otwieram telefon. Gram tylko na bonusach, nigdy za swoje. Traktuję to jak darmową loterię – jeśli coś spadnie, super. Jeśli nie – trudno, czas i tak był stracony.Gdyby nie ta awaria rozkładu jazdy, pewnie nigdy bym nie sprawdził vavada darmowe spiny. Gdybym stał na tym peronie z założonymi rękami, wróciłbym do domu zły i zmęczony. A tak – wygrałem drobne, kupiłem drinka kuzynowi i miałem historię do opowiedzenia.Dziś zdarza mi się wejść na to konto może raz na miesiąc. Zawsze sprawdzam, czy jest jakiś nowy bonus. Zawsze z głową. Zawsze z limitem. Bo nauczyłem się, że prawdziwą wygraną nie jest 290 złotych. Prawdziwą wygraną jest to, że zamiast się denerwować, śmiałem się na zimnym peronie. I że do dziś wspominam ten deszczowy wieczór z uśmiechem.Niech żyją opóźnienia. I niech żyje vavada darmowe spiny, które zamieniły frustrację w frajdę. Tylko tyle. I aż tyle.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.091 s.

LAUREACI:

Pomogliśmy zdobyć:

- ponad 500 licencji MPW

- ponad 100 licencji DI

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.