MAKLERS.ARSLEGE.PL      DI.ARSLEGE.PL

Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)

× Rozrywka branży inwestycyjnej

Dlaczego małe cele finansowe są skuteczniejsze niż wielkie plany ??

Więcej
1 tydzień 1 dzień temu - 2 dni 6 godzin temu #10579 przez Grace
<!--td {border: 1px solid #cccccc;}br {mso-data-placement:same-cell;}-->
Przez długi czas stawiałem sobie bardzo ambitne cele finansowe, które brzmiały dobrze na papierze, ale w praktyce szybko traciłem motywację. Oszczędzanie dużych kwot czy szybkie budowanie kapitału wydawało się zbyt odległe. Dopiero gdy zacząłem dzielić cele na mniejsze etapy, zauważyłem realny postęp. Teraz ciekawi mnie, czy ktoś też przeszedł taką zmianę podejścia i jakie efekty to przyniosło.
Ostatnia2 dni 6 godzin temu edycja: Grace od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
5 dni 12 godzin temu - 10 godzin 12 minut temu #10584 przez elowen44
W moim przypadku kluczowe było zrozumienie, że konsekwencja jest ważniejsza niż tempo, a takie podejście często pojawia się w materiałach dostępnych na millioner.pl , gdzie pokazuje się, jak małe, regularne działania mogą prowadzić do dużych efektów w dłuższym czasie; dzięki temu przestałem się frustrować i zacząłem traktować finanse jak proces, a nie wyścig.
Ostatnia10 godzin 12 minut temu edycja: elowen44 od.

Więcej
2 dni 7 godzin temu - 2 dni 6 godzin temu #10601 przez barry221
Czytając takie rozmowy, można zauważyć, że wiele osób rezygnuje z planów właśnie dlatego, że są one zbyt ambitne na start. Małe cele dają poczucie sukcesu i budują motywację. Nawet jeśli postęp jest powolny, to jednak widoczny, co ma ogromne znaczenie psychologiczne.
Ostatnia2 dni 6 godzin temu edycja: barry221 od.

Czas generowania strony: 0.094 s.

LAUREACI:

Pomogliśmy zdobyć:

- ponad 500 licencji MPW

- ponad 100 licencji DI

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.