MAKLERS.ARSLEGE.PL      DI.ARSLEGE.PL

Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)

× Rozrywka branży inwestycyjnej

Izgubljeni vikend u zagrebačkoj magli

• epoch777
  • Autor
  • Z dala
  • Premium Member
  • Premium Member
Więcej
1 tydzień 3 dni temu #10930 przez epoch777
Izgubljeni vikend u zagrebačkoj magli was created by epoch777
Sve je počelo kao bijeg. Ne onaj romantični, filmski, kad čovjek ostavi sve i ode na more. Moj bijeg je bio od četrdeset i dvije nepročitane poruke na poslovnom telefonu, od gomile računa na kuhinjskom stolu, od tišine u stanu koja je bila glasnija od bilo koje svađe. Sjedio sam na kauču jedne subote navečer, gledao u prazan zid i osjećao onu poznatu težinu u prsima. Nisam htio razmišljati. Nisam htio osjećati. I tako sam, gotovo slučajno, na forumu na kojem inače čitam samo o pecanju, naletio na link. vavada slotovi . Riječi su mi izgledale kao neki čudan, strani jezik, ali prst je bio brži od mozga. Kliknuo sam.Prvih pola sata bilo je gotovo smiješno. Nisam znao ni gdje sam, ni što radim. Neka šarena animacija, brojevi koji se vrte, zvukovi koji podsjećaju na stari automatić u birtiji mog dide. Ubacio sam pedeset kuna, čisto da vidim o čemu se radi. Izgubio sam ih u tri minute. Sjeo sam malo dublje u fotelju, onako kako to čini čovjek kad ga nešto iznenadi, pa makar to bio i gubitak. Nije me pogodilo. Zapravo, prvi put tog dana nisam razmišljao o onom zidaru koji mi nije završio fasadu, ni o šefu koji me gleda kao da sam mu dužan, ni o onoj praznini koja me hvata svaki put kad se vrata stana zatvore. vavada slotovi su mi tada bili samo nešto što treperi pred očima. Ništa više.Ali onda, negdje oko jedanaest navečer, dogodilo se nešto neobično. Nisam dobio neku veliku lovu. Dobio sam sitnicu, možda dvjesto kuna. Ali taj osjećaj – taj mali, glupi, djetinji osjećaj da sam nešto "pobijedio" – bio je jači od svega što sam osjećao tjednima. Srce je malo brže kucnulo. Nasmijao sam se sam sebi. Pa ja se igram kao klinac. Sljedećih sat vremena prošlo je kao u nekom transu. Nisam više razmišljao o tome da bježim od nečega. Jednostavno sam bio tamo. U tim vrtnjima, u tim bojama, u tom čudnom svijetu gdje je sve moguće i gdje nitko ne zna tvoje ime. vavada slotovi su odjednom postali moj mali tajni vrt, mjesto gdje nema ni prošlosti ni budućnosti, samo onaj trenutak u kojem se vrti kolut.Negdje iza ponoći, kad je vani počela padati ona dosadna, siva kiša, dogodilo se ono što me je nasmijalo do suza. Nazvao me je prijatelj, onako iz fazona, da vidi jesam li živ. Ja sam mu, u pola noći, počeo objašnjavati neku strategiju za slotove koju sam "skužio" u zadnjih sat vremena. On je šutio. A onda je počeo umirati od smijeha. "Pa ti, stari moj, pričaš kao da si otkrio lijek za rak," rekao mi je. I bio je u pravu. Tu noć nisam zaspao do četiri ujutro. Ne zbog brige. Nego zbog one čudne, gotovo pijane radosti što sam uspio prevariti vlastiti mozak. Ne zbog novca. Nego zbog toga što sam na nekoliko sati zaboravio da postoje stvari koje me bole.Sutradan sam se probudio s glavoboljom i blagim osjećajem srama. Kao da sam jučer bio na lošem spoju. Otvorio sam laptop, pogledao povijest preglednika i htio sve obrisati. Ali nisam. Umjesto toga, uplatio sam još stotinu kuna. Ne zato što sam mislio da ću se obogatiti. Nego zato što sam htio ponovno osjetiti onaj mir. Onu tišinu u glavi. I osjetio sam je. Izgubio sam sve u dvadeset minuta, ali tih dvadeset minuta bilo je vrijednije od svih terapeutskih razgovora koje sam vodio sam sa sobom. vavada slotovi su mi tada postali neka vrsta čudnog lijeka. Ne onog koji rješava problem. Onog koji ga na kratko sakrije. A meni je to tada trebalo.Prošlo je nekoliko mjeseci. I dalje igram. Ne svaki dan. Ne kad sam sretan. Igram kad me uhvati onaj stari osjećaj. Kad me pritisne tišina. Kad me preplavi bijes koji ne mogu nikome reći. Kad me uhvati ona dosada koja nije obična dosada, nego ona koja ti šapne da ništa nema smisla. Tada uplatim nešto sitno, sjednem i pustim da se koluti vrte. Ponekad dobijem. Ponekad ne. Ali uvijek, baš uvijek, na tih sat vremena, osjetim nešto što bih nazvao – pauza. vavada slotovi mi nisu promijenili život. Nisu mi riješili račune. Nisu mi vratili ljude koji su otišli. Ali su mi dali nešto što nisam znao da mi treba. Dali su mi mjesto gdje mogu biti nitko. I to je, vjerovali ili ne, ponekad najbolja stvar na svijetu.Na kraju, ne mogu reći da je ovo priča o sreći. Nije. Ovo je priča o čovjeku koji je naučio da bijeg ne mora uvijek biti loš. Ponekad je samo odmor. Ponekad je samo način da preživiš dan. I ako me netko pita je li vrijedilo, reći ću mu isto što i onom prijatelju one noći: ne znam. Ali znam da sam se, prvi put nakon dugo vremena, smijao. I to je bilo dovoljno.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Czas generowania strony: 0.708 s.

LAUREACI:

Pomogliśmy zdobyć:

- ponad 500 licencji MPW

- ponad 100 licencji DI

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.