Sākumā jau es nebiju nekāds azartspēļu jaunietis, kurš ienāk zālē ar spožām acīm un cerību laimēt džekpotu. Nē. Mana pirmā reize šajā pasaulē bija aprēķins, auksts kā ledus, un es jau pirms pirmā grieziena zināju, ka šī nav spēle – šis ir darbs. Un, kad es pirmo reizi iegāju tajā vietnē, es uzreiz sapratu, ka manas izredzes ir atkarīgas tikai no viena – no manas spējas lasīt pretinieku, kas ir pats kazino.
vavafs
– šī mājaslapa man toreiz likās kā jauns izaicinājums, nevis kā izklaide. Es jau biju izgājis cauri desmitiem citu platformu, zināju katru triku, katru kļūdu, ko programmētāji pieļauj, un katru vājo vietu, ko var izmantot.Es atceros to dienu ļoti skaidri. Sēžu pie datora, pulkstenis rāda 2 naktī, visi guļ, bet man ir “darba laiks”. Es esmu profesionāls spēlētājs, un manām metodēm nav nekā kopīga ar to, ko dara parastie apmeklētāji. Viņi liek likmes uz emocijām, es – uz varbūtībām. Kamēr citi skatās uz zaļo laukumu kā uz sapņu lauku, es to redzu kā excel tabulu, kurā katra šūna ir aprēķināta līdz otrajai zīmei aiz komata. Tāpēc man pirmā nedēļa šajā platformā izskatījās drūma. Ne jau tāpēc, ka es zaudētu – nē, es zaudēju tikai vienu reizi, un to apzināti, lai pārbaudītu sistēmas reakciju. Mani drīzāk kaitināja tas, cik lēni es varu izspiest no viņiem maksimālo summu, jo kazino nav muļķi, viņi redz profesionāļus uzreiz.Tomēr trešajā dienā es atklāju vienu niansi, par kuru 99% spēlētāju pat nenojauš. Vietnē ir noteikts algoritms, kas maina izredzes atkarībā no likmes lieluma un laika starp griezieniem. Es sāku tīšām mainīt ritmu – brīžiem spēlēju ātri, brīžiem gaidīju piecas minūtes. Un tad notika tas, ko es gaidīju. Pēc trim stundām mana bilance bija dubultojusies. Ne jau pateicoties veiksmei, bet gan pateicoties tam, ka es piespiedu sistēmu atvērt man priekšrocības logu. Tā ir kā šaha partija, kur es zinu katra gājiena sekas. Un
vavafs šajā ziņā bija pat ērtāks par citiem, jo viņiem bija nedaudz vienkāršāka loģika aiz kadriem, ko es ātri vien izanalizēju.Protams, ne viss gāja gludi. Bija viena nakts, kad es biju noguris un neievēroju savu paša taktiku – sāku spēlēt pārāk emocionāli, kas man ir aizliegts. Es zaudēju aptuveni 15% no sava bankrolta, bet tas nebija zaudējums manā izpratnē – tas bija ieguldījums mācībā. Es pierakstīju katru griezienu, katru kļūdu un nākamajā rītā, kad pārējie tikai mostas kafijas tasei, es jau biju atguvis visu ar uzviju. Tā ir mana ikdiena – es strādāju, kad citi atpūšas, jo tieši tajos brīžos servera slodze ir mazāka un algoritmi ir “mierīgāki”. Tas izklausās dīvaini, bet tā ir taisnība – kazino nakts stundās ir kā tukša veikala zāle, kurā var staigāt un pētīt plauktus bez steigas.Viena no manām lielākajām uzvarām notika sestdienas rītā, kad visi parastie spēlētāji jau bija iztērējuši savus limitus un aizgājuši gulēt. Es paliku. Es vienmēr palieku ilgāk. Un tā es sāku spēli ar nelielu likmi, pamazām to palielinot, katru reizi, kad sistēma man deva zīmi – kaut ko līdzīgu gaismas mirgošanai vai nelielai aizkavei. Tas ir kā valoda, ko es iemācījos. Piektajā stundā es paņēmu summu, kas man pietiktu dzīvošanai veselu mēnesi, nepieciešamības gadījumā. Un zini, kas ir smieklīgi? Es nejutu nekādu eiforiju. Es vienkārši noslēdzu pārlūku, ielēju sev tēju un sāku plānot nākamo sesiju. Tāpēc, ka man šī nav laimes spēle – man tā ir matemātika.Esmu sastapis daudzus, kas saka: “Tev vienkārši veicās.” Bet veiksmei nav nekāda sakara ar to, ka es zinu, kad apstāties, kad palielināt likmi un kad mainīt spēles veidu. Es, piemēram, nekad nespēlēju ruleti, jo tur ir pārāk liela starpība starp teoriju un reālo iznākumu. Man patīk kāršu spēles un pokers, kur es redzu pretinieka “seju” – pat ja tā ir mākslīgā intelekta seja.
vavafs man deva iespēju trenēties pret ļoti labu AI, kas kļuva arvien gudrāks, bet es arī kļuvu gudrāks. Mēs tā kā augām kopā – es un šī platforma. Un tagad, pēc vairākiem mēnešiem, es varu teikt, ka mans ienākums ir stabilāks nekā dažiem maniem draugiem, kuri strādā ofisos no deviņiem līdz pieciem. Viņi sūdzas par priekšniekiem, es sūdzos tikai par to, ka dažreiz internets ir par lēnu.Es atceros vienu gadījumu, kad mans draugs Pēteris, kurš strādā par grāmatvedi, ieraudzīja manu bilanci un gandrīz izkrita no krēsla. “Tas nav iespējams!” viņš teica. Un tad es viņam paskaidroju, ka kazino nav labdarība – viņi pelna uz emocijām, bet, ja tu noņem emocijas ārā no vienādojuma, tu kļūsti par viņiem nedrošu faktoru. Es viņam parādīju savu grafiku, kur katrs kāpums un kritums bija pierakstīts, un viņš beidzot saprata, ka tas nav azarts – tas ir darbs. Protams, es neesmu nekāds supermens. Ir dienas, kad sistēma ir pārāk saspringta, vai arī es jūtu, ka mana koncentrēšanās nav simtprocentīga. Tad es vienkārši nespeļu. Tā ir viena no maniem zelta likumiem: labāk neieiet, nekā iet un zaudēt savu "algas" likmi. Šis princips mani ir izglābis no daudziem zaudējumiem, kurus parastie spēlētāji piedzīvo katru dienu, jo viņi neprot pateikt "stop".Vēl viena lieta – es nekad neuztveru uzvaru kā iemeslu svinēbām. Man ir noteikts mērķis, un, kad tas ir sasniegts, es izlogojos. Pat ja man liekas, ka "vēl vienu griezienu" var pagriezt, es zinu, ka tā ir lamatas. Kazino mīl tos, kuri neprot apstāties. Es reiz redzēju puisi, kurš laimēja trīs reizes pēc kārtas, un tad zaudēja visu vienā minūtē, jo viņš sāka ticēt, ka viņu apsēdis veiksmes gars. Es tādam nesmejos – es viņu saprotu, jo cilvēka psiholoģija ir vājākā vieta. Bet manā profesijā nav vietas vājībām. Es atnācu, izdarīju darbu, aizgāju. Tā vienkārši ir.Šobrīd, rakstot šo, manā kontā ir summa, kas ļauj man nākamos divus mēnešus neuztraukties par rēķiniem. Vai es plānoju beigt? Nē, jo šis ir mans amats. Bet es plānoju dažādot – ieguldīt daļu naudas kaut ko reālu, ārpus ekrāna. Jo gudrs spēlētājs zina, kad spēle ir tikai rīks, nevis mērķis. Un
vavafs man ir bijis labs instruments – ne vienmēr perfekts, bet caurspīdīgāks par daudziem citiem. Tāpēc, ja kāds man jautā, vai es ieteiktu šo vietni, es teiktu: “Tikai tad, ja esi gatavs mācīties un negaidi brīnumu.” Jo brīnumi notiek reti, bet stabila peļņa – tā ir realitāte, ja tu zini, ko dari.Beigās jau man nav ko piebilst, izņemot to, ka katrs pats izvēlas savu ceļu. Mans ir aprēķins, disciplīna un daudz kafijas naktīs. Ja kādu dienu satiksi kādu, kurš stāsta par saviem laimestiem kā par likteņa dāvanu – zini, viņš melo. Īstie laimesti nāk no pacietības un galvas, nevis no sirds. Un, jā – es joprojām katru rītu pārbaudu savus ierakstus, jo kļūdas maksā dārgi, bet pareizi aprēķini atmaksājas ar uzviju. Tāda ir mana spēle, mana ikdiena un mans veids, kā pateikt: “Paldies, ka esi gudrāks par vidējo spēlētāju.” Un, kad es aizveru datoru, es mierīgi aizeju gulēt, jo zinu, ka rīt būs jauna diena ar jauniem cipariem.