MAKLERS.ARSLEGE.PL      DI.ARSLEGE.PL

Maklers.pl jest firmą szkoleniową (a nie inwestycyjną)

× Chcesz podyskutować z innymi użytkownikami Maklers Forum na temat rynku kapitałowego? Zachęcamy do rozmów :)

Źródła danych finansowych

Więcej
10 lata 7 miesiąc temu #5132 przez dawszr
Źródła danych finansowych was created by dawszr
Witam wszystkich,

Zapewne większość z Was jest jeszcze w poegzaminyjnym ferworze, dlatego też jestem w stanie uzbroić się w cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedzi :)

Ciekaw jestem czy któryś z Forumowiczów jest w stanie polecić jakiś wiarygodny portal(niekomerycyjny/komercyjny) udostępniający dość szczegółowe dane finansowe ( wyprzedzające wskaźniki rynkowe, prognozowane przychody, EBIT, EBITDA, oczekiwane tempo wzrostu(?)) dotyczące spółek krajowych jak i zagranicznych z podziałem na branże. Danych potrzebuję do projektu, a ze wzlędu na liczbę spółek(20-30) oraz wymaganym oparciu się o dane estymowane, przeszukiwanie sprawozdań nieco mija się z celem.

Pozdrawiam,
Dawid

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
10 lata 7 miesiąc temu #5142 przez admin
Replied by admin on topic Źródła danych finansowych

Witam wszystkich,

Zapewne większość z Was jest jeszcze w poegzaminyjnym ferworze, dlatego też jestem w stanie uzbroić się w cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedzi :)

Ciekaw jestem czy któryś z Forumowiczów jest w stanie polecić jakiś wiarygodny portal(niekomerycyjny/komercyjny) udostępniający dość szczegółowe dane finansowe ( wyprzedzające wskaźniki rynkowe, prognozowane przychody, EBIT, EBITDA, oczekiwane tempo wzrostu(?)) dotyczące spółek krajowych jak i zagranicznych z podziałem na branże. Danych potrzebuję do projektu, a ze wzlędu na liczbę spółek(20-30) oraz wymaganym oparciu się o dane estymowane, przeszukiwanie sprawozdań nieco mija się z celem.

Pozdrawiam,
Dawid

Spróbuj użyć stock screenera Googla:

www.google.com/finance?ei=uBpMVNDwM-WewAPR14DYCw#stockscreener
Za tę wiadomość podziękował(a): dawszr

Więcej
1 tydzień 6 dni temu #10456 przez stuporra22
Replied by stuporra22 on topic Źródła danych finansowych
Na polskim rynku trudno o darmowe, tak szczegółowe dane prognostyczne z podziałem na branże. Zerknij na Investing.com (zakładka "Prognozy") oraz MarketScreener, ale tam niektóre funkcje mogą być płatne. Jeśli potrzebujesz estymacji, może warto rozważyć płatne źródła danych, takie jak Bloomberg Terminal czy Refinitiv Eikon, które posiadają bardzo zaawansowane narzędzia do analizy finansowej i dostęp do prognoz wielu analityków, niestety są bardzo drogie.
.

Czas generowania strony: 0.142 s.

LAUREACI:

Pomogliśmy zdobyć:

- ponad 500 licencji MPW

- ponad 100 licencji DI

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce.